Συγκλονιστική φωτογραφία: Στρατιώτης παρέχει πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη μάχη με τις φωτιές έχουν ριχθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το προσωπικό του Στρατού να συνδράμει με επίγεια και εναέρια μέσα στο έργο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Οι στρατιώτες βοηθούν τα μέγιστα στην προσπάθεια να εκκενωθούν οικισμοί. Οι εικόνες από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν ένστολους να συμβάλλουν στην κοπή δέντρων και τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στην κατάσβεση εστιών από εδάφους, πλάι στους πυροσβέστες, αλλά και από αέρος με ελικόπτερα Σινούκ.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες αυτές είναι και ένα καρέ που πραγματικά συγκλονίζει. Είναι η στιγμή που άνδρας του στρατού παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστη, ο οποίος έχει επιστρέψει μόλις από το μέτωπο μιας πυρκαγιάς.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται όπου τους έχει ζητηθεί σύμφωνα με το σχέδιο «Δευκαλίων», ονομασία που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών με στόχο να περιορίζει σημαντικά την έκταση και τις αρνητικές συνέπειες ενός φαινομένου φυσικής καταστροφής.

Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

500 άτομα των Ενοπλών Δυνάμεων
63 οχήματα πάσης φύσεως
39 αεροσκάφη για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.