Στο έλεος του καύσωνα η Δυτική Ελλάδα – Στους 42 η θερμοκρασία στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπερβολική ζέστη θα έχει και σήμερα Τετάρτη σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση στην Πάτρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ και θερμοκρασία που θα φθάσει τους 42 βαθμούς.

«Καυτή» προβλέπεται η ημέρα και για το Αγρίνιο όπου το θερμόμετρο θα δείξει και 42 βαθμούς, ενώ και στον Πύργο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 40-42 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 43-45 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 43-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 40-42, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 40-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.