Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για τις φωτιές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις 19:00 θα απευθύνει το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για τις πυρκαγιές που σε πολλές περιοχές εξακολουθούν να καίνε την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Βόρειο Εύβοια οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες και δίνεται τιτάνια μάχη για να μη φτάσει στην Ιστιαία η φωτιά, ενώ αναζωπυρώθηκε και η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, στην περιοχή Βασιλάκι.

Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους Δημάρχους για τις καταστροφές στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, τόνισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες από την πυρκαγιά, τους διαβεβαίωσε ότι θα ανακοινωθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων καθώς και για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.