Στην Πάτρα ο Στ. Πέτσας – Σύσκεψη του υπουργού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Αχαϊα βρίσκεται από το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα προκειμένου να αποτιμηθούν οι ζημιές και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στη Ζήρια.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας είναι σε εξέλιξη σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη, δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων.
Μετά την αποστολή των τεχνικών δελτίων από τους δήμους, προβλέπεται η καταβολή από το υπουργείο Εσωτερικών, χρηματικού ποσού 600 ευρώ στους πληγέντες που προβλέπεται για την άμεση ανακούφιση και τις πρώτες βιοτικές ανάγκες όσων επλήγησαν από τη φωτιά και έως 6 χιλιάδες ευρώ για την αντικατάσταση της οικοσκευής.

Τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές θα αναλάβει να αποκαταστήσει το υπουργείο υποδομών.

Ο ΕΛΓΑ θα καταγράψει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή και θα δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

για την επισκευή ή ανακατασκευή κτηρίου και τον αντίστοιχο πλήρη φάκελο, η ΔΑΕΦΚ Δυτικής Ελλάδας θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής ή τον καθορισμό δικαιούχου ανακατασκευή του κτηρίου.
Αν από τις αυτοψίες στα πληγέντα κτήρια διαπιστωθεί η ύπαρξη άστεγων νοικοκυριών, θα συνταχθεί νέα ΚΥΑ για τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους μόνιμους κατοίκους ύψους 300-500 € ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.