Σταϊκούρας: Έως τέλος Αυγούστου οι πρώτες εκταμιεύσεις για τους πυρόπληκτους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές, ιδίως στην Εύβοια. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έθεσε το χρονοδιάγραμμα.

Τις επόμενες 1- 2 εβδομάδες και το αργότερο έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις των ενισχύσεων για τους πολίτες στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της χώρας, παράλληλα με τη διαδικασία αξιολόγησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (13.08.2021) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίστοιχα και για τις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών, στις οποίες, ταυτόχρονα με την αξιολόγηση, θα δοθεί και η 1η αρωγή ύψους 20% επί του τζίρου, σημείωσε μιλώντας στο MEGAο υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν και οι αναστολές φορολογικών- ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι ενισχύσεις στους ανέργους, η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ, η μη καταβολή του επιστρεπτέου μέρους της «επιστρεπτέας προκαταβολής» και η χρηματοδότηση των ΟΤΑ.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και για τα αυθαίρετα κτίσματα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι δηλώσεις για τις ζημιές των ακινήτων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr συνδέονται με το έντυπο Ε9. Επομένως, ανέφερε, «τα δηλωμένα θα αποζημιωθούν. Άρα και τα αυθαίρετα με χαρακτηριστικά νομιμοποίησης».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.