Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω του ο πύρινος εφιάλτης στη βόρεια Αττική – Φωτογραφίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το μέτωπο της βόρειας Αττικής, οι οποίες αποτυπώνουν την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Καμένα σπίτια, χαμένες περιουσίες, νεκρά ζώα, σκελετωμένα δάση, αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η αποκαρδιωτική εικόνα της πρωτεύουσας την επόμενη ημέρα, μέσα σε ένα σκηνικό από εικόνες Αποκάλυψης.

Οι δραματικές στιγμές με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις αποτυπώνουν ένα τοπίο εφιαλτικό.

Στάχτη και αποκαΐδια κυριαρχούν παντού. Χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης και ανυπολόγιστες ζημιές, με τον καθαρό αέρα να έχει θαφτεί πλέον κάτω από ένα γκρίζο πέπλο στάχτης.

Το αποτύπωμα της καταστροφής είναι ορατό παντού. Η φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη και επεκτάθηκε σε Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή, ρήμαξε τα πάντα στο πέρασμά της…

Άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να περισώσουν τις περιουσίες τους, ενώ ταβέρνες και επιχειρήσεις έγιναν παρανάλωμα πυρός.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο αποτυπώνουν πώς είναι σήμερα το τοπίο κάτω από τις στάχτες…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.