Σαρηγιάννης: Δύσκολος Σεπτέμβριος με αύξηση κρουσμάτων – Τι μέτρα προτείνει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορονοϊού την Τρίτη καθώς καταγράφηκαν 4026 νέες μολύνσεις και τα χειρότερα φαίνεται πως είναι μπροστά μας όπως προειδοποιεί ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τόνισε πως «μετά την επιστροφή των αδειούχων περιμένουμε να δούμε μια αύξηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω της χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων και κυρίως από τα μέσα και προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται μια σημαντική αύξηση».

Όσο για το πως θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι η πρώτη και φθηνή λύση. Η δεύτερη λύση είναι τα πολλά τεστ, καθώς βλέπουμε πόσα πολλά κρούσματα εντοπίζονται. Το τρίτο και πιο άμεσο μέτρο που είναι και πιο άμεσο και πρέπει να τηρούμε για να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων είναι η τήρηση των αποστάσεων και της μάσκας».

Ακόμη σημείωσε πως«υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως οι συσκευές καθαρισμού του αέρα, σε χώρους εστίασης και μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να προχωρήσουν, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων».

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.