Πυρόπληκτοι: Σήμερα η δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταβάλλεται σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, για δεύτερη φορά οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, στους λογαριασμούς 1.214 δικαιούχων που είχαν υποβάλλει αίτηση κρατικής αρωγής στη πλατφόρμα arogi.gov.gr, πιστώθηκε σήμερα συνολικά ποσό ύψους 6.710.812,67 ευρώ.

Συμφωνα με το υπουργείο, οι αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί, μέσα σε μόλις 5 ημέρες, ξεπερνούν τα 10,4 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται στους πυρόπληκτους που καταθέτουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Αναλυτικά, σήμερα, 24 Αυγούστου, στη δεύτερη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

640 δικαιούχων, ποσό 564.430,80 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
481 δικαιούχων, ποσό 464.381,87 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
620 δικαιούχων, ποσό 682.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.
Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 6.710.812,67 ευρώ και αφορά 1.214 μοναδιαίους Α.Φ.Μ.

Ήδη, μέσα σε μόλις 5 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 10.452.132,98 ευρώ στους πρώτους 1.742 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την Παρασκευή.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της άμεσης στήριξης των πληττόμενων περιοχών έχουν ενεργοποιηθεί με εντατικούς ρυθμούς οι διαδικασίες άμεσης προώθησης των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.