Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΔΕΣΜΩΤΗ ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Αυγούστου το 31ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που αμέσως μετά την Επίδαυρο θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό του Φεστιβάλ, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη, με ένα δυνατό επιτελείο πρωταγωνιστών και τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

Η επιτυχημένη παράσταση του φετινού καλοκαιριού μετά από πλήθος sold out παραστάσεων και διθυραμβικές κριτικές παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας τη Τρίτη 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ.

Ένα δυνατό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών θα αναβιώσει μπροστά στα μάτια των θεατών το διαχρονικό έργο του μεγάλου τραγικού ποιητή, Αισχύλου, έναν ύμνο για τον ασταμάτητο αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας.

Στη δεύτερη εμφάνισή του στην Επίδαυρο, ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή. Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως λέει ο ίδιος. Στον ρόλο του Προμηθέα, διαχρονικού συμβόλου αντίστασης απέναντι στην εξουσία, ο Γιάννης Στάνκογλου.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου, Κράτος: Άρης Μπινιάρης, Βία: Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Ήφαιστος: Δαυίδ Μαλτέζε, Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης, Ιώ: Ηρώ Μπέζου, Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης.

ΧΟΡΟΣ (Αλφαβητικά): Αντριάνα Αντρέοβιτς, Δήμητρα Βήτα, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη, Νάνσυ Μπούκλη, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Αλεξία Σαπρανίδου, Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Παπαϊωάννου (Βιολοντσέλο, effects)

Παραγωγή: Θέατρο Πορεία- Συμπαραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.