Πλημμύρες σαρώνουν την Ιαπωνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους μετά τις βροχοπτώσεις ρεκόρ, που προκάλεσαν σήμερα πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ιαπωνία. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και δύο να αγνοούνται.

Οι αρχές του διαμερίσματος της Χιροσίμας και του βόρειου τμήματος της νήσου Κιούσου εξέδωσαν συναγερμό για την εκκένωση των περιοχών. Στο πλαίσιο αυτού του συναγερμού, περίπου 1,4 εκατομμύριο κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Από την πλευρά της, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας JMA έκανε λόγο για πρωτοφανή επίπεδα βροχής σε αυτήν την περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, καταγράφεται η διάσωση ανθρώπων με σωστικές λέμβους σε δρόμους, που έχουν κατακλυστεί από το νερό, στην πόλη Κουρούμε (διαμέρισμα Φουκουόκα).

Μια γυναίκα 59 ετών πέθανε και άλλα δύο μέλη της οικογένειάς της αγνοούνται στο Ούνζεν (διαμέρισμα Ναγκασάκι, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία), αφότου δύο σπίτια καταπλακώθηκαν από όγκους λάσπης, έπειτα από κατολίσθηση, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

Δείτε βίντεο:

«Περισσότεροι από 150 στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν σταλεί για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος Τακούμι Κουμασάκι.

«Αναζητούν τους αγνοουμένους, έχοντας επίσης την προσοχή τους για το ενδεχόμενο κατολισθήσεων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται», εξήγησε.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες σε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.