Αλέξης Τσίπρας από Ηλεία: «Έχω την αίσθηση ότι η Ηλεία παραμελείται διαχρονικά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο αλλά  και κοινοτάρχες. 

«Στη φωτιά το 89% είναι η πρόληψη πριν έρθει η φωτιά η προετοιμασία. Οι αντιπυρικές ζώνες, η ενίσχυση της πυροπροστασίας ο καθαρισμός του δάσους είναι όλα αυτά που δεν έγιναν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στην περιοχή ο  βουλευτής Ηλείας κος Διονύσης Καλαματιανός, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος , οι πρωην βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Μάκης Μπαλαούρας και Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη,ο πρ. υπουργός Περιβάλλοντος επί σύριζα Φάμελλος Σωκράτης και ο συντονιστής της Ν.Ε. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Φλεβοτόμος.

Ο κ Τσίπρας συναντήθηκε με κοινοτάρχες των πυρόπληκτων οικισμών της περιοχής και άκουσε τα προβλήματα τους. Ο κ Αλέξης Τσίπρας κατά τον ερχομό του στην κοινότητα της Βαρβάσαινας  δήλωσε «Έχω την αίσθηση ότι η Ηλεία παραμελείται διαχρονικά». Ο δήμαρχος Πύργου με την σειρά του ζήτησε από τον πρόεδρο του Σύριζα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής και του υπενθύμισε τα χρήματα από το ταμείο Μολυβιάτη

Αυτή τη στιγμή κατευθύνεται ο κ Τσίπρας προς την πυρόπληκτη κοινότητα του Λάλα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σταθμούς της περιοδείας του στα πυρόπληκτα της Ηλείας, θα αποτελέσουν η Βαρβάσαινα ,το Πελόπιο και το Λάλα.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε πρόταση επτά σημείων για ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης καθώς το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που «δεν αρκεί να ακολουθήσουμε την πεπατημένη, αποκατάστασης κτιρίων και υποδομών, στο 100% των αποζημιώσεων. Οφείλουμε να δούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, τις καταστροφές και τις συνέπειες σε κάθε οικογένεια, σε κάθε πολίτη»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.