Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πειραματικό ΙΕΚ – Με πολιτική απόφαση, η Πάτρα στη καρδιά της καινοτομίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης ξεκινάει από την Πάτρα. Σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Πάτρα βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, με την τοποθέτηση στην πόλη μας ενός από τα πέντε Πειραματικά Δημόσια ΙΕΚ που θα λειτουργήσουν στη χώρα, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως.

Από την καινούρια χρονιά θα παρακολουθήσουμε όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσμονή αυτήν την αναβάθμιση, με την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο (ν. 4763/2020) και στοχεύει να τοποθετήσει την επαγγελματική κατάρτιση, στην καρδιά της προόδου και της ανάπτυξης.

Αυτές οι νέες μονάδες, σχεδιάστηκαν ως δομές πειραματισμού για την πιλοτική εφαρμογή της καινοτομίας στο υπάρχον σύστημα, θα συμβάλλουν στον καλύτερο σχεδιασμό και θα αποτυπώσουν τα αποτελέσματα της εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων. Μέσα από τη λειτουργία τους, θα αναδειχθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία, ώστε μετά να διαχυθούν σε ολόκληρο το πλέγμα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης είναι ένα ζητούμενο χρόνων, που θα οπλίσει τη νεολαία μας, με όλα τα σύγχρονα εφόδια για τον κόσμο της εργασίας όπως αυτός διαμορφώνεται από τις νέες συνθήκες.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μέσα από την αγαστή και συνεχή συνεργασία μας με την ηγεσία του Υπουργείου, ένας από τους πρώτους πυλώνες αυτής της μετάβασης θα λειτουργήσει στη πόλη μας και περιμένουμε τα θετικά αποτελέσματα, αυτής της καινοτόμου δομής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.