Πάτρα: “Συρρικνώνουν την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του ΠΓΝΠ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (Α.Σ.Π.Π.Α.Μ.Α)  σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την παραχώρηση δύο δωματίων της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και  μέρους των χώρων της μονάδας, σε ασθενείς άλλης κλινικής, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές  όλων.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της Διοίκησης του ΠΓΝΠ να παραχωρήσει  δύο δωμάτια της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και κάποιους άλλους χώρους ,ώστε να  μετακινηθούν εκεί πάσχοντες της αιματολογικής κλινικής που υποβάλλονται σε ημερήσιες  θεραπείες φαρμακευτικής αγωγής (χημειοθεραπείες κ.α) και ο δικός τους χώρος να δοθεί  κάπου αλλού.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ για δύο λόγους:

Α) Εν καιρώ πανδημίας ,που όλοι απαγορεύουν τον συγχρωτισμό ,θα στοιβαχθούν σε  καθημερινή βάση 50-60 ασθενείς σε 6 τρίκλινα δωμάτια ,βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους  μέσω της διασποράς του κορωνοϊού.

Β) Οι κύριοι και κυρίες και κάθε υπεύθυνος που πήρε αυτήν την απόφαση, προφανώς δεν  έλαβε υπ’ όψιν του το <<Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας Μονάδων Μεσογειακής  Αναιμίας >> που έχει αναρτηθεί στο ΦΕΚ 2267/28-9-2007 όπου στην παράγραφο 2  αναφέρει ότι οι χώροι εγκατάστασης και λειτουργίας είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

για την μετάγγιση των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και ΜΟΝΟ.  Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους αυτής της εξωφρενικής απόφασης να ανακαλέσουν  άμεσα διότι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους βάσει των νόμιμων διαδικασιών που  υπαγορεύει το ΦΕΚ .Να σταματήσουν να παίζουν μέσω μετακινήσεων και συρρικνώσεων  με τις ζωές των ανθρώπων που είναι ΑΜΕΑ και ευπαθείς ομάδες. Αν λάβει χώρα αυτή η  απόφαση ,θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και θα λάβουν χώρα δυναμικές  κινητοποιήσεις. Η δικαιοσύνη τους βλέπει όλους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.  Ζητάμε άμεση παρέμβαση της 6ης Υ.Π.Ε. και του Υπουργείου Υγείας ώστε να  ανακληθεί άμεσα η ανωτέρω απόφαση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Κανελλοπούλου Όλγα Μαλλιώτη Κατερίνα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.