Πάτρα: “Ξένοι στην ίδια θάλασσα” 19 & 20 Αυγούστου στον Αρχαιολογικό χώρο Βούντενης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα τρία διηγήματά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, πάνω στα οποία θέλουμε να βασίσουμε την παράστασή μας, είναι το «Όνειρο στο Κύμα», ο «Νεκρός Ταξιδιώτης» και το «Μοιρολόγι της Φώκιας».
Κοινός θεματικός τους άξονας είναι ο θάνατος στη θάλασσα –ένα τραγικά οικείο μοτίβο της ελληνικής ζωής– καθώς το πνιγμένο κορίτσι του «Μοιρολογιού» που ψάχνοντας, ποιος ξέρει τι, βρίσκει το θάνατο στα νερά του νησιού της, συναντιέται με το «Νεκρό Ταξιδιώτη», τον μοιραίο ναυαγό που ακόμη και άψυχος πλέει μίλια επί μιλίων για να ’ρθει να αράξει στα ίδια εκείνα νερά του δικού του νησιού.

Σ’ εκείνα τα νερά ο βοσκός του «Ονείρου στο Κύμα» βλέπει μαγεμένος το όμορφο κορίτσι που κολυμπά και «σαν από θαύμα» το σώζει από βέβαιο πνιγμό «αγγίζοντας έστω και για μία μόνο στιγμή το όνειρόν του».

Οι τρεις ήρωες-αφηγητές θα θέλαμε να συναντηθούν μεταξύ τους και με το κοινό σε μία θάλασσα του δικού μας νησιού. Έναν τόπο αρχαίων ερειπίων, γεμάτο από ναυάγια των αιώνων αλλά τόσο φορτωμένο από τις δικές μας προβολές, αναμνήσεις, προσδοκίες που, όπως ο ταπεινός τόπος καταγωγής των ηρώων, είναι απερίγραπτα ζωντανός, κινούμενος μες στο χρόνο κι ας είναι ακίνητος• μια θάλασσα ομιλούντων ναυαγίων που η σύνδεσή της με το λόγο και τον κόσμο του Παπαδιαμάντη μάς είναι απίστευτα οικεία αλλά όχι αυτονόητη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Μουσική: Άρης Τρουπάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Θοδωρής Χρυσικός
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Νίκα

Παίζουν: Δημήτρης Ήμελλος, Δέσποινα Κούρτη, Άρης Τρουπάκης

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» – Πρόγραμμα 2021, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας για την συνεργασία και την υποστήριξη.

==========================================

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Καταβάλλεται μόνο αντίτιμο εισιτηρίου αρχαιολογικού χώρου, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης.

Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων:

Ξένοι στην Ίδια Θάλασσα – Αρχαιολογικός Χώρος Βούντενης

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής
Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης .
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.