Πάτρα – Elite: Μετά το σούπερ μάρκετ ετοιμάζεται open mall στο ιστορικό εργοστάσιο της Πατραϊκής Χαρτοποιίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα νέο open mall, πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο ιστορικό εργοστάσιο της Πατραϊκής Χαρτοποιίας που εδώ και μισό αιώνα παράγει δικό της χαρτί με το εμπορικό σήμα Elite. Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιούνται οι κατασκευαστικές εργασίες που θα δώσουν «ζωή» στο εγκαταλελειμμένο κτίριο των 4.000 τ.μ.

Στο πρώην κτίριο της χαρτοβιομηχανίας Elite στην Πάτρα, ξεκίνησε ήδη τη λειτουργια του εδώ και μερικούς μήνες κατάστημα αθηναϊκού ομίλου σούπερ μάρκετ. Ακολούθως θα λειτουργήσουν κι άλλα εμπορικά καταστήματα.

Πρόκειται για μια αξιόλογη έκταση 4.000 τ.μ., για την οποία διεξάγονται αυτή τη στιγμή διαπραγματεύσεις με εταιρείες, που ενδιαφέρονται κι αυτές να αποκτήσουν «στέγη» στον νέο χώρο. Πρόθεση είναι να μετατραπεί ο χώρος σε ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο, ένα open mall, που θα προσελκύει τους Πατρινούς ως εμπορικός και χώρος ψυχαγωγίας.

Ο χώρος βρίσκεται σε κομβικό σημείο γι’ αυτό και το mall που θα δημιουργηθεί αναμένεται να αναδείξει την ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση, που θα δώσει έναν άλλο χαρακτήρα στη βόρεια είσοδο της Πάτρας, σε έναν χώρο που βρίσκεται επί της οδού Αθηνών, δίπλα στο κτίριο της περιφερειακής διεύθυνσης του ΟΑΕΔ στο Ρίο. ι

Η επιχειρηματική δραστηριότητα
Την ίδια στιγμή στην Πατραϊκή Χαρτοποιία, πραγματοποιούνται ζυμώσεις, καθώς υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα, η πατρινή εταιρεία που ίδρυσε ο Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος το 1972 ανακοίνωσε προς τους εργαζομένους την απόφασή της να κατεβάσει οριστικά τους διακόπτες της χαρτοποιητικής μηχανής.

Στη στρατηγική αυτή απόφαση οδηγήθηκε η διοίκηση, για να περιορίσει τα έξοδα, μετά από τις αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία και τα αλλεπάλληλα lockdown. Στο πλαίσιο αυτό, προ ημερών, η χαρτοβιομηχανία ανακοίνωσε στο σωματείο εργαζομένων ότι θα προχωρήσει σε τμηματική απόλυση κάποιων εργαζομένων, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου. Πρόθεση ωστόσο της διοίκησης είναι να συνεχιστεί η πορεία της εταιρείας με καλύτερες προοπτικές.

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.