Μ. Παγώνη: Πάρα πολλοί θάνατοι για την εποχή- Το σύστημα έχει αρχίσει και πιέζεται αρκετά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονη ανησυχία εξέφρασε σε συνέντευξή της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, όσον αφορά την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό, αλλά και την πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. 

Μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί για την εποχή, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, συγκριτικά οι θάνατοι είναι πάρα πολλοί γι αυτή την εποχή. Είναι ανησυχητικό αυτό που βλέπουμε στην καθημερινότητά μας. Ελπίζω τα επόμενα νούμερα να είναι μικρότερα. Το σύστημα έχει αρχίσει και πιέζεται αρκετά. Και δεν είναι μόνο η νόσος Covid στα νοσοκομεία. Υπάρχουν και τακτικά χειρουργεία και ασθενείς με άλλες παθήσεις.

Φτάσαμε στις 9 το βράδυ και δεν προλάβαμε να δούμε όλα τα περιστατικά, με πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, οι γιατροί έχουν αρχίσει και πιέζονται, το σύστημα πιέζεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε 68% σε όλες τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Αλλά υπάρχουν πόλεις και νοσοκομεία τοπικά με κάλυψη 90%. Η Αττική έχει φτάσει στο 67% κάλυψη ΜΕΘ, που είναι πολύ υψηλό ποσοστό, γιατί εάν πάμε έτσι τον Σεπτέμβρη, καταλαβαίνετε που θα φτάσουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι στο 71,7% και η Κρήτη έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με κάλυψη των μονάδων στο 79,4%. Οι γιατροί δίνουν εκεί πολύ μεγάλο αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Εκτίμησε  μάλιστα πως θα πάνε πίσω προγραμματισμένα χειρουργεία λόγω εισαγωγών από κορωνοϊό, ενώ είπε πως καθώς θα ανοίξουν τα σχολεία και οι σχολές, θα αυξηθεί και η κινητικότητα, γεγονός που ενδέχεται να πιέσει περισσότερο την κατάσταση.

«Αυτή την καμπύλη δεν θα μπορεί να την ελέγξει κανένας από δω και πέρα. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μικρή σταθεροποίηση, αλλά θα υπάρξει αύξηση κινητικότητας γιατί ανοίγουν σχολεία και πανεπιστήμια. Όπως το καλοκαίρι πηγαινοερχόταν κόσμος και υπήρχε μετάδοση, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Τι πρέπει να κάνουμε; Για να μην υπάρχει μετάδοση, θα πρέπει να τρέξουν όλοι να εμβολιαστούν ιδιως αυτοί που θα γυρίσουν από τις διακοπές», ανέφερε η κ. Παγώνη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.