Νίκος Παππάς: Πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου εξελέγη η Μαρία Μουλιανιτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την εκλογή προέδρου αλλά και δύο ενστάσεις πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύγκληση του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που θα διερευνήσει το ρόλο του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Πρόεδρος αναδείχθηκε η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο, ενώ ενστάσεις κατατέθηκαν σε ό,τι αφορά την κλήρωση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ως αναπληρωτή εισαγγελέα και της Όλγας Σχετάκη-Μπονάτσου ως αναπληρωματικού μέλους του δικαστικού συμβουλίου.

Και αυτό, γιατί και οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν κληρωθεί και μετέχουν στο δικαστικό συμβούλιο του ειδικού δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση Νοβάρτις και τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπόθεση Νίκου Παππά: Αναμένεται να οριστεί ο ανακριτής
Οι ενστάσεις θα εξεταστούν μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια το δικαστικό συμβούλιο για τον Νίκο Παππά θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα οριστεί ανακριτής.

Υπενθυμίζεται ότι από την κλήρωση που έγινε στη Βουλή ως μέλη του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά αναδείχθηκαν ως τακτικά μέλη η Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, η Μαριάνθη Παγουτέλη και η Μαρία Μουλιανιτάκη από τον Άρειο Πάγο και ο Νικόλαος Σκαρβέλης και η Κωνσταντίνα Φιλοπούλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκε η Ελένη Μετσοβίτου με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Πλιώτα, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου και η Άννα Φωτόπουλου-Ιωάννου και από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Μαρία Παπαδημητρίου.

 

 

 

 

iefimerida

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.