Μπομπ Ντίλαν: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυση κατατέθηκε εις βάρος του Μπομπ Ντίλαν, πριν από τη λήξη της εφαρμογής ενός νόμου του 2019 που επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης ανηλίκων να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους για περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές ώστε να ασκηθούν διώξεις πριν παραγραφούν.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής – τραγουδοποιός και πρόσφατα Νομπελίστας Μπομπ Ντίλαν μηνύθηκε από ανώνυμη γυναίκα την οποία – όπως ισχυρίζεται – φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το 1965. Στη μήνυση, η γυναίκα που αναφέρεται ως «J.C.» δηλώνει ότι ήταν τότε 12 ετών.

Η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και η πολιτική αγωγή υποστηρίζει ότι ο Ντίλαν, 80 χρονών σήμερα, την κακοποιούσε τη γυναίκα σεξουαλικά στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη επί έξι εβδομάδες, «αφήνοντάς την συναισθηματικά τραυματισμένη και ψυχολογικά κατεστραμμένη μέχρι σήμερα».

Πρόσθεσε ότι «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικού για να δώσει στην «J.C.» αλκοόλ και ναρκωτικά και να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλεπάλληλές φορές». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπομπ Ντίλαν αρνείται τους ισχυρισμούς: «Ο ισχυρισμός για συμβάν προ 56 χρονών είναι αναληθής και θα παλέψουμε σθεναρά να τον ανατρέψουμε», είπε. Η ενάγουσα στην υπόθεση Ντίλαν ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση.

Ο Μπομπ Ντίλαν εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και έχει πουλήσει 125 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Το 2016, του απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.