Μίκαελ Σουμάχερ: Ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού πιλότου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τριάντα χρόνια από την πρώτη φορά που ο Μίκαελ Σουμάχερ συμμετείχε στη Φόρμουλα 1 και έξι χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που τον κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το Netflix, ανακοίνωσε ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Γερμανό πρωταθλητή πιλότο της F1.

Θα είναι διαθέσιμο στη δημοφιλή πλατφόρμα στις 15 Σεπτεμβρίου και το promotion αναφέρει πως «…είναι το μοναδικό με την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας Σουμάχερ» αλλά και πως «…αποκαλύπτει την πολύπλοκη προσωπικότητα πίσω από τον οδηγό».

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Schumacher», ακολουθεί την πορεία του σπουδαίου πρώην οδηγού  από το ταπεινό ξεκίνημα έως την απόλυτη κυριαρχία στη Φόρμουλα 1, με επτά πρωταθλήματα και συνολικά 91 νίκες, έως την αποχώρησή του, το 2012.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την οικογένεια του άτυχου πρωταθλητή και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τη σύζυγό του, Κορίνα, τον αδερφό του και επίσης οδηγό της F1 Ραλφ Σουμάχερ, καθώς και τα δύο του παιδιά Τζίνα Μαρία και Μικ, οι οποίοι θα μιλήσουν για πρώτη φορά ανοιχτά μετά το ατύχημα του Σουμάχερ.

Επίσης, το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις από στενούς του συνεργάτες και μεγάλους αντιπάλους του, συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλητών της Φόρμουλα 1 Σεμπάστιαν Φέτελ, Μίκα Χάκινεν και Ντέιμον Χιλ, καθώς και από τον πρώην CEO της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν.

Η Ζαμπίνε Κεμ, για πολλά χρόνια μάνατζερ του Σουμάχερ, η οποία επίσης συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ, δήλωσε σε ανακοίνωσή της: «Ο Μίκαελ Σουμάχερ επανακαθόρισε την επαγγελματική εικόνα ενός οδηγού αγώνων και έθεσε νέα στάνταρτ. Στην αναζήτησή του για τελειότητα, δεν χαρίστηκε ούτε στον εαυτό του ούτε στους γύρω του, οδηγώντας την ομάδα στην απόλυτη επιτυχία».

Η Vanessa Nöcker, σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ μαζί με τον Michael Wech, σχολίασε πόσο δύσκολο ήταν να μπορέσουν να βρουν μια ισορροπία κάνοντας ανεξάρτητο ρεπορτάζ με απόλυτο, παράλληλα, σεβασμό προς την οικογένεια: «Η Κορίνα Σουμάχερ υπήρξε σημαντική υποστηρίκτρια στην αποστολή μας. Η ίδια ήθελε ένα αυθεντικό φιλμ, που θα δείχνει τον Μίκαελ όπως πραγματικά είναι, με τα πάνω και τα κάτω του, χωρίς ωραιοποιήσεις. Υπήρξε υπέροχη και γενναία, μας άφησε να κάνουμε τη δουλειά μας και εμείς από τη μεριά μας σεβαστήκαμε τα όριά της».

Θυμίζουμε πως ο 52χρονος σήμερα Μίκαελ, τραυματίστηκε στο κεφάλι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι μηδαμινές. Μετά από ένα διάστημα σε καταστολή και χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί το αιμάτωμα που προξένησε η πτώση, ο θρύλος της Formula 1 μεταφέρθηκε στο σπίτι του, στην Ελβετία, δίνοντας μέχρι και σήμερα τη δική του μάχη για ζωή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.