Μια χρήσιμη αποκάλυψη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιάννης Μπάλαρης έκανε μια άκρως χρήσιμη αποκάλυψη στο fb, η οποία έχεικ επίκαιρο χαρακτήρα:

Ενώ οι φλόγες καίνε καταστρέφοντας περιβάλλον και περιουσίες θα σας καταθέσω μια προσωπική – επαγγελματική εμπειρία.
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία συζήτησα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής στην Αχαΐα για τρόπους καλύτερου συντονισμού.
Μελετήσαμε στην εταιρεία μας και προτείναμε μια απλή και αποτελεσματική λύση βασισμένη στο Google maps με συσκευές εντοπισμού για τα οχήματα. Στην κεντρική εφαρμογή ο χάρτης θα είχε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για πυροσβεστικούς κρουνούς, δεξαμενές, δασικές εκτάσεις και το είδος τους κλπ. Αφού κάναμε επίδειξη και δοκιμές με οχήματα και αφού οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής ήταν ενθουσιασμένοι προχωρήσαμε στην προσφορά μας. Για την εφαρμογή, έναν server, 2 laptop, συσκευές gps για 30 οχήματα και την εκπαίδευση το συνολικό κόστος ήταν περίπου 35.000 €. Αυτό έγινε τον Φεβρουάριο του 2008. Τον Απρίλιο με παίρνουν τηλέφωνο και μου ζητάνε αν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι πριν την 1η Μάη (που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος) Δύσκολο αλλά θα το καταφέρουμε. Μετά από λίγες μέρες μου λένε ότι θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου.
Τον Αύγουστο (14 Αυγούστου αν θυμάμαι καλά) και ενώ ήμουν σε διακοπές με παίρνει ένας τύπος που συστήνεται σαν υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας και αφού μιλάει επί 15 λεπτά για το ποιος είναι και τι «περγαμηνές» έχει, μου ανακοινώνει ότι εκπονείται ένα φοβερό και τρομερό πρόγραμμα πυροπροστασίας από την περιφέρεια κόστους 2.000.000 € και ρωτάει αν η πρότασή μας είναι συμβατή μ’ αυτό. Συμβατή με τι τον ρωτάω. Με το project πυροπροστασίας μας το φοβερό και τρομερό. Με τα πάντα μπορούμε να είμαστε συμβατοί του λέω στίγμα δίνουμε που αποτυπώνεται πάνω στον χάρτη. Το φοβερό και τρομερό (σοφιστικέ το έλεγε) πρόγραμμά σας τι ακριβώς κάνει; Απάντηση δεν πήρα.
Ξανασυζητώντας το θέμα μετά από χρόνια επιβεβαίωσα αυτό που κατάλαβα από την στιγμή που άκουσα για τα μύρια. Η πρόταση μας ήταν πολύ φτηνή!
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.