Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα – Ζημιές σε σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

 Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου – Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό ‘Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου – Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς ‘Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Μετά το Μαρκάτι και δεύτερος οικισμός εκκενώνεται στην περιοχή καθώς δόθηκε μήνυμα από το 112 για τη Συντερίνα. Στο μήνυμα του 112 ζητείται από τους πολίτες να κινηθούν προς την Ανάβυσσο.

Παρόμοιο μήνυμα για εκκένωση έλαβαν λίγα λεπτά μετά και οι κάτοικοι στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι περίπου 4 μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την Πυροσβεστική υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ενώ μισή ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν.

Συγκεκριμένα επιχειρούν γιατη κατάσβεση της πυρκαγιάς 71 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα και από αέρος έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον  ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα ο δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.