Λόγος υπέρ Στεφάνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάνος Στεφανίδης

Συγγραφέας, κριτικός τέχνης και καθηγητής

Τι γελοιότητα να ασχολείστε όλοι με τον Τσιτσιπά και τις εκάστοτε δηλώσεις του. Αμφισβητώντας του το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει άποψη – έστω, λανθασμένη – η οποία να διαφοροποιείται από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ενώ συγχρόνως ξεχνάτε ότι ο Στέφανος είναι από μόνος του μία βαριά βιομηχανία του αθλητισμού και για ό,τι σχετικό με την υγεία του, είναι πολύ λογικό να έχει συμβουλευτεί τους πλέον ειδικούς.

Άνθρωποι που για να πάτε στο περίπτερο παίρνετε το ΙΧ σας, είναι αστείο να μιλάτε έτσι για έναν υπεραθλητή που μόλις είκοσι χρονών έκανε, από τη μία μέρα στην άλλη, την Ελλάδα παγκόσμια δύναμη του τένις.

Ο Τσιτσιπάς, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών της ηλικίας του αλλά και των γονέων τους, αμφισβητεί – κακώς, κατά τη γνώμη μου – την αναγκαιότητα του εμβολίου δηλώνοντας όμως πώς θα το κάνει, αν αυτό καταστεί υποχρεωτικό.

Από την άλλη, ο καθένας μπορεί να παίρνει τον Τσιτσιπά σοβαρά μόνο στα ζητήματα τένις και βέβαια να ακούει τον ειδικό της εμπιστοσύνης του όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά θέματα υγείας.

Προσωπικά και έχω εμβολιαστεί από τον Μάιο και επέτρεψα στην κόρη μου 14 ετών να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν είκοσι ημέρες. Στις 2 Σεπτεμβρίου θα κάνει τη δεύτερη. Και δεν βρίσκω καμία αντίφαση ούτε στην κίνησή μου αυτή, ούτε στα όσα υποστήριξα λίγο πιο πάνω.

Θαυμάζω τον Στέφανο για τον αγωνιστικό του τσαμπουκά αλλά και διασκεδάζω με την χαριτωμένη του επιπολαιότητα. Επίσης αντιλαμβανόμαστε όλοι τι παιχνίδια παίζουν τα ΜΜΕ με το όνομα του. Εφόσον κάθε, μα κάθε μέρα, ο Τσιτσιπάς πρέπει να είναι πρώτη είδηση. Ό,τι κι αν κάνει ή λέει. Κάπου εδώ εντοπίζω το πρόβλημα.

Και βέβαια δεν ξεχνώ ότι το τένις στη χώρα μου χωρίζεται σε δύο περιόδους: στην πριν και μετά τον Τσιτσιπά. Ή μήπως όχι;

ΥΓ.Θα μου πείτε βέβαια πώς ο Τσιτσιπάς ως δημόσιο πρόσωπο επηρεάζει – εν προκειμένω αρνητικά – την κοινή γνώμη αφού αποτελεί ένα σύμβολο για τους νέους. Ο Στέφανος όμως είναι σύμβολο ως παγκόσμιος πρωταθλητής κι όχι σαν διανοούμενος ή opinion maker. Τώρα, αν καταφέρνει να έχει μεγαλύτερο σουξέ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον πρωθυπουργό, αυτό μάλλον θα πρέπει να το ψάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ή ο πρωθυπουργός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.