Κορονοϊός: Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εντός της εβδομάδας θα γίνει η ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με τα οποία οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέτρα αυτοπροστασίας θα παραμείνουν ως έχουν κι έτσι μαθητές και καθηγητές θα φορούν τη μάσκα τους στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων.

Ωστόσο τα μέτρα θα διαφοροποιηθούν ως προς τα κριτήρια για να «κλείσει» μία τάξη.

Πάντως πλέον δεν θα μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο σχολείων, όπως γινόταν στο πρώτο και σε μερικές περιπτώσεις στο δεύτερο κύμα, ενώ μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση.

Την ίδια ώρα όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει ούτε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, καθώς το ποσοστό μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητικό και αυξάνεται συνεχώς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πάνω από το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολίαστεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι δεν το πράξουν θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα.

Υφυπουργός Παιδείας: Δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Το άνοιγμα των σχολείων είναι προ των πυλών και φέτος πρόκειται να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης διδασκαλία, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στο Mega υπογράμμισε πως είναι μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη.

Προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ανέφερε.

Η κ. Μακρή αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των μαθητών. Όπως είπε, οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self tests. Τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται, επισήμανε.

Στόχος η δια ζώσης διδασκαλία

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας» είπε η κ. Μακρή και εξήγησε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στα παιδιά, εκείνη ακόμη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, στην ηλικιακή ομάδα 12-14 ετών έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 7%, δηλαδή 26.000 παιδιά, ενώ στις ηλικίες 15-17 ετών το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, καθώς έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 60.000 έφηβοι, δηλαδή ποσοστό 17%.

Αλλά και στις ηλικίες 18-24 ετών φαίνεται να επιταχύνεται ο εμβολιασμός, καθώς 373.000 νέοι 18 έως 24 ετών έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού.

 

Με πληροφορίες από in.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.