Κορωνοϊός: Μια «ανάσα» πριν το lockdown 10 περιοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανοδική τροχιά καταγράφουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με την επιδημιολογική εικόνα περιοχών να προβληματίζει τους ειδικούς, καθώς ο δείκτης θετικότητας «αγγίζει» κόκκινο σε νησιά και ηπειρωτικές περιοχές.

Συνολικά σε 11 περιφερειακές ενότητες ο δείκτης θετικότητας υπερβαίνει το όριο του 4% και σε ορισμένες, χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Νάξος και η Ικαρία το ποσοστό αυξήθηκε κατά πολύ.

Οι 10 περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μίνι lockdown
Τα επιδημιολογικά δεδομένα και η σημαντική αύξηση που παρατηρείται έχουν ως αποτέλεσμα οι περιοχές, που βρίσκονται στο «κόκκινο», να φλερτάρουν με το μίνι lockdown, όπως έχει συμβεί ήδη σε Μεσσηνία και νομούς της Κρήτης-Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο. Ειδικοί και αρχές επιθυμούν να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχοντας στο μικροσκόπιο τις περιοχές που καταγράφουν υψηλό δείκτη θετικότητας.

Νάξος 7,70%
Ικαρία 6,90%
Ηλεία 6,51%
Ανδρος 5,36%
Καβάλα 4,89%
Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
Ιθάκης 4,78%
Μύκονος 4,73%
Θεσπρωτίας 4,42%
Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
Κάλυμνο 4,12%

Οι ειδικοί, πάντως, προειδοποιούν για έναν δύσκολο φθινόπωρο εξαιτίας τόσο της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και της πορείας του εμβολιασμού. Σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.273 κρούσματα, ενώ 42 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους και 332 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των ειδικών, οι οποίοι σε δηλώσεις τους καλούν όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους, υπό τον φόβο πίεσης του συστήματος υγείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.