Ο κορονοϊός επιστρέφει στα αστικά κέντρα – Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας με την πανδημία μετά το τέλος των διακοπών να επιστρέφει στα αστικά κέντρα. 

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαϊδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η εικόνα στην Αττική είναι σταθεροποιημένη, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει αρκετά υψηλό.

«Αυτό που αναμένουμε από την ερχόμενη εβδομάδα είναι – με την επιστροφή των εκδρομέων και κυρίως από Κυκλάδες, Ιόνιο και Κρήτη – να έχουμε μία μεταφορά της πανδημίας στα αστικά κέντρα. Αυτό θα σημάνει και αύξηση των κρουσμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως «η διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη. Δραματική, θα έλεγα».

Σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχει έκρηξη των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα με την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου ανέφερε: «Σε κάποιες περιοχές θα συμβεί αυτό. Τώρα πρωταγωνιστεί ο κεντρικός τομέας της Αθήνας επειδή κάποιοι δεν έχουν φύγει».

Εκτίμησε πως ενδέχεται τα ημερήσια κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα από τις 4.000, ειδικά Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβούλευε την Κυβέρνηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα μέτρα την Τρίτη, ο κ. Θωμαΐδης είπε πως αυτό που είναι σημαντικό είναι να ενταθεί ο εμβολιασμός. «Τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση να πείσουν αυτούς που φοβούνται να πάνε να εμβολιαστούν. Αυτοί που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, δύσκολα θα ανατρέψουν την απόφασή τους».

Μιλώντας τέλος για την τρίτη δόση του εμβολίου, σημείωσε πως είναι κάτι που θα χρειαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες.

 

πηγη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.