Κορωνοϊός-Εξαδάκτυλος: Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 13 νέοι και ένα παιδί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Toν κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της πανδημίας έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 νέοι και ένα παιδί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Μιιλώντας στον real fm 107,1, o κ. Εξαδάκτυλος έδωσε συγκεκριμένους αριθμούς που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του εμβολίου, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης».

Τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε χάσει 6 νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στην Εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί, ανέφερε.

Όπως, επίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ περίπου το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατικές και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορωνοϊό.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας παντού, αλλά και στον εμβολιασμό των υγειονομικών, των εκπαιδευτικών και των παιδιών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.