Κορονοϊός: 210 νέες εισαγωγές σε 24 ώρες – Τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι από τις αρχές Ιουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φόβους για περαιτέρω άνοδο των εισαγωγών στα νοσοκομεία εκφράζουν οι επιστήμονες, καθώς για τρίτη μέρα μέσα στην τελευταία εβδομάδα, οι ασθενείς με Covid-19 που πέρασαν το κατώφλι των νοσοκομείων, ξεπέρασαν το φράγμα των 200. Πλέον οι νέοι ασθενείς με κορονοϊό που εμφάνισαν βαριά συμπτώματα και χρειάστηκαν νοσηλεία έφτασαν τους 210, ενώ και οι διασωληνωμένοι, επίσης, απέχουν μία ανάσα από τους 200.

Οι 2.768 νέες λοιμώξεις που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ, αλλά και τα σχεδόν 3.000 κρούσματα που διαγιγνώσκονται πλέον καθημερινά στην Ελλάδα, δημιουργούν βάσιμες ανησυχίες για παραιτέρω αύξηση των εισαγωγών ασθενών με επιπλοκές της Covid-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Περιοχές που αυξάνουν την αγωνία των υγειονομικών αρχών είναι κυρίως η Κρήτη, στην οποία εντοπίστηκαν 324 κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε ντόπιους και τουρίστες, αλλά και η Αττική με 860 περιστατικά, η Θεσσαλονίκη με 246, η Ρόδος με 109 και η Αχαϊα με 102.

Σχεδόν τετραπλάσιες εισαγωγές μέσα σε έναν μήνα σε όλη τη χώρα

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας στις 6 Ιουλίου ήταν μόλις 48, ενώ χθες 7 Αυγούστου έφτασαν τις 210. Μέσα σε έναν μόνο μήνα και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού τετραπλασιάστηκαν.

Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα παρατηρήθηκε “εκτόξευση”, καθώς έως την 1η Αυγούστου οι νέοι ασθενείς με Covid-19 δεν είχαν υπερβεί σε ημερήσια βάση τους 163, ενώ χθες ξεπέρασαν κατά πολύ τους 200.

Αναλυτικότερα, κατά την τελευταία εβδομάδα τα εισιτήρια στα νοσοκομεία κινήθηκαν ως εξής:

-1 Αυγούστου: 163 νέες εισαγωγές
-2 Αυγούστου: 167
-3 Αυγούστου: 142
-4 Αυγούστου: 204
-5 Αυγούστου: 193
-6 Αυγούστου: 207
-7 Αυγούστου: 210

Είναι χαρακτηριστικό, πως αυτή τη στιγμή πλήρεις είναι σχεδόν η 1 στις 2 ΜΕΘ Covid-19 όλης της χώρας (44,32%) και η 1 στις 3 απλές κλίνες Covid-19 (31,97%).

Φόβους για “έκρηξη” εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά τον Δεκαπενταύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου

Καθώς τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με μαθηματικά μοντέλα και οι οποίοι μιλούν για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση μετά τον Δεκαπενταύγουστο, τότε τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να πιέζονται πολύ πριν εισέλθουμε στο φθινόπωρο.

Ταυτόχρονα με τους εορτασμούς της Παναγίας -κατά τη διάρκεια της οποίας παραδοσιακά σημειώνεται μεγάλη κινητικότητα του πληθυσμού- από τις 20 Αυγούστου και μετά αρχίζει να επιστρέφει στα αστικά κέντρα ο μεγαλύτερος όγκος των παραθεριστών του καλοκαιριού.

Έτσι, δεν αποκλείεται επιστρέφοντας οι νεότεροι στα σπίτια τους να μεταφέρουν τον ιό στα μεγαλύτερα ηλικιακά μέλη της οικογένειάς τους, που εμφανίζονται περισσότερο ευαίσθητα να αναπτύξουν επιπλοκές της νόσου Covid-19.

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.