Κατεύθυνση προς την Ηλεία παίρνει η φωτιά στην Αρκαδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα μάχη δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ηλεία, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς από την Αρκαδία, στην πλευρά της Νεμούτας και του Βασιλακίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ilialive.gr, οι φλόγες ξεπέρασαν ξανά τον ποταμό Ερύμανθο. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε όλη τη ζώνη και μαζί με μηχανήματα έργου, προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Γορτυνία εξακολουθούν να δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να σταματήσουν την επέκτασή τους πριν λάβουν διαστάσεις και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, οι αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν εστίες φωτιάς, σημειώθηκαν γύρω από τις περιοχές Καλλιάνι, Καστράκι, Νεοχώρι, Πυρρή και Λιβαδάκι. Παράλληλα, τα εναέρια μέσα θα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ήλιου.

Νωρίτερα, αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν στη Γορτυνία και συγκεκριμένα γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε εισήγηση για εκκένωση των χωριών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.