«Καμίνι» σήμερα η Δυτική Ελλάδα – Που θα φθάσει η θερμοκρασία 42 βαθμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιδιαίτερα θερμή θα είναι σήμερα η Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 3 μποφόρ και την θερμοκρασία να φθάνει τους 39 βαθμούς.

Ενώ το Αγρίνιο θα …καεί με το θερμόμετρο να δείχνει τις μεσημβρινές ώρες 42 βαθμούς.

Αύριο , ωστόσο, τα πράγματα χειροτερεύουν, καθώς στην Πάτρα η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 43 βαθμούς , στο Αγρίνιο τους 44  και στον Πύργο τους 42 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo, συνθήκες καύσωνα με μέγιστες θερμοκρασίες στους 42-44 βαθμούς Κελσίου θα σημειωθεί σήμερα, Κυριακή 1 Αυγούστου. Υψηλές ελάχιστες και έντονο αίσθημα δυσφορίας θα υπάρχει στα αστικά κέντρα, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.