Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας, μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Σε αντίθεση με το περσινό φθινόπωρο που η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού χωρίς άλλα όπλα παρά μόνο με lockdown, μάσκες και αντισηπτικά ο καθένας πλέον μπορεί να προστατεύσει και να προστατευτεί» είπε αρχικά ο κ. Κικίλιας θέτοντας το δίλημμα: Μένουμε μέσα στο τείχος ανοσίας από τα εμβόλια ή εκτός αυτού με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο να βρεθούμε σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου.

«Τα τελευταία δεδομένα δείχνουν μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Πάνω από το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο υπουργός Υγείας.

Ανακοίνωσε ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε τα νοσοκομεία σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά με κορονοϊό. Θα εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά γιατί το αντίθετο θα ήταν ανήθικο απέναντι σε όσους έχουν εμβολιαστεί και υποφέρουν από άλλο νόσημα.

Ανάμεσα σε άλλα μέτρα που ανακοίνωσε από 13 Σεπτεμβρίου έως το τέλος Μαρτίου του 2022 για τη μάσκα ισχύουν τα εξής:

Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας με την υποχρεωτικότητα να εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους κλειστούς χώρους.

Τελικά, παρά το γεγονός οτι πολλοί ειδικοί αυτές τις μέρες είχαν αναφέρει την επαναφορά της μάσκας  και στους εξωτερικούς χώρους, τελικά το μέτρο αυτό δεν πέρασε και ισχύει μόνο όπου υπάρχει συνωστισμός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.