Ηλεία: Στις φλόγες το χωριό Λάλας-Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πύρινη κόλαση μετατρέπεται το χωριό Λάλα, όπου πλησιάζουν επικίνδυνα οι φλόγες της ισχυρής φωτιάς που καίει στην Ηλεία.

Το χωριό, όπως αναφέρει το patrisnews.com πλέον βρίσκεται υπό ξεκάθαρη απειλή, καθώς όπως φαίνεται και στις εικόνες, η φωτιά έχει περικυκλώσει την περιοχή, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί σπίτια και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το χωριό έχει εκκενωθεί.

Παράλληλα η φορά του ανέμου, έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία καθώς στρέφεται προς την περιοχή που βρίσκεται το δρυοδάσος της Φολόης.

Aπεγκλωβίστηκαν οι κάτοικοι του Κλαδέου

Οπως έγινε δε γνωστό νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν οι κάτοικοι του Κλαδέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους το χωριό Κλαδέος όπου νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι είχαν εγκλωβιστεί 150 κάτοικοι, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας

Σύμφωνα με το ilialive, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν την πυρκαγιά ιδιαίτερα επικίνδυνη και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έκριναν ότι πρέπει άμεσα να εκκενωθεί το χωριό καθώς 150 κάτοικοι βρίσκονται εκεί.

Την ίδια εικόνα μετέφερε και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, η Κανέλλα Φωτοπούλου, δηλώνοντας ότι η μητέρα της βρίσκεται εγκλωβισμένη στο συγκεκριμένο χωριό του οποίου είναι και πρόεδρος και η οποία αναζητά τρόπο για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Η κα. Φωτοπούλου εξήγησε ότι ουσιαστικά πρόκειται για όλους τους κατοίκους του χωριού, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, οι οποίοι είναι συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο και κάνουν ό,τι μπορούν με βυτία και κλαδιά, ενώ η επικοινωνία είναι δύσκολη, με δεδομένο ότι από χθες δεν έχουν ρεύμα. Πρόσθεσε δε ότι παρότι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από χθες, κανένας δεν ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι του.
λαλα
λαλαλ
λαλα
λαλα
λαλα
λαλα

Να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλες φωτιές στην Ηλεία, η μία στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι Αρχαίας Ολυμπίας και το δεύτερο την περιοχή Λάλα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

«Και στα δύο μέτωπα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής», προσθέτοντας ότι «την στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο».

ηλεια

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά».

ηλεια

Εκκένωση 10 κοινοτήτων

Η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που η μία μετά την άλλη κοινότητα στην περιοχή εκκενώνονται. Τελευταία εξέλιξη, η εντολή προληπτικής απομάκρυνσης για άλλες 10 περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα οι: Βασιλάκι, Υψηλό, ‘Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπος, Αμπάρι, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα και Νεμούτα.

Συνολικά, από χθες το μεσημέρι έως σήμερα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν 29 περιοχές. Πρόκειται για την Αρχαία Ολυμπία και τις κοινότητες: Φρίξα, Δήλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμμένα, Βίλλια, Χελιδόνι, Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανος, Καυκανιά, Ηράκλεια, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.