Γιατί εμβολιάζομαι;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός συγγραφέας Βασίλειος Χριστόπουλος, έγραψε ένα αξιοσημείωτο σχόλιο περί των εμβολιασμών στο fb:

Ιστορίες του FB (1): Γιατί εμβολιάζομαι;

Είδα τη νέα εικόνα του προφίλ μιας φίλης στο FB: «Fully vaccinated, to protect you».
Είδα επίσης πως είχε πάρει 200 like, χωρίς κανένα αρνητικό σχόλιο, που σημαίνει ότι μέσα στην ομάδα των φίλων της υπήρχε ευρεία αποδοχή του μηνύματός της.
Δήλωσα κατ’ αρχήν ότι κι εγώ έχω εμβολιαστεί. Και μετά έκανα ένα σχόλιο. Το πιο σωστό, έγραψα, θα ήταν: «Fully vaccinated to protect me». Οι επιστήμονες συμφωνούν πια πως και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Απλά νοσούν πιο ήπια, χωρίς να χρειαστούν ΜΕΘ κλπ, δηλαδή χωρίς να επιβαρύνουν το σύστημα. Και κατέληξα, πως ακόμη πιο σωστό θα ήταν
«Fully vaccinated to protect public health system».
Δηλαδή εμβολιάστηκα για να μη φαίνονται οι αδυναμίες του ασθενικού μας ΕΣΥ.
Προφανώς το σχόλιό μου αγνοήθηκε τόσο από την ίδια όσο και από τους φίλους της.
Κάποιοι ευθυγραμμίζονται εύκολα με την κυβερνητική προπαγάνδα και τα φερέφωνα ΜΜΕ της. Δεν αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς σκοπούς του γενικού εμβολιασμού, παρά το ότι τόσο οι επιστήμονες όσο και ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. τονίζουν πως και ο εμβολιασμένος νοσεί και μεταδίδει.
Τελικά τα ΜΜΕ εκπέμπουν δυο αντιφατικά μηνύματα. Την κυβερνητική γραμμή- «επιχείρηση ελευθερία» (εμβολιαστείτε για να είστε ελεύθεροι) και την των επιστημόνων – οι εμβολισμένοι πρέπει να προσέχουν το ίδιο. Όταν το μήνυμα δεν είναι καθαρό καθίσταται επικίνδυνο, αφού στους εμβολιασμένους κυριαρχεί η αντίληψη πως είναι ελεύθεροι και άτρωτοι (μπαίνουν σε κλειστούς χώρους, ταξιδεύουν, εργάζονται κλπ.).
Ακόμη κι αν οι εμβολιασμένοι νοσούν πιο δύσκολα απ’ ότι οι μη εμβολιασμένοι (κάτι που δεν έχει αποδειχτεί) ένας άφοβος εμβολιασμένος που απολαμβάνει την ελευθερία του χωρίς προστατευτικά μέτρα, γίνεται πιο επικίνδυνος από έναν μη εμβολιασμένο που φοβάται και προσέχει.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.