Η φωτογραφία των ηλικιωμένων που αποτυπώνει το δράμα των πυρόπληκτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το δράμα των πυρόπληκτων από τη φωτιά στην Εύβοια αποτυπώνει γλαφυρά μια φωτογραφία μέσα από το φέρι μποτ που βρίσκεται στο Πευκί γεμάτο ανθρώπους σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση της περιοχής αν πλησιάσει απειλητικά το πύρινο μέτωπο που καίει την περιοχή για έβδομη ημέρα.

Πρωταγωνιστές ένας 89χρονος και η 87χρονη σύζυγός του οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση από τη φωτιά στην Εύβοια. Η περιγραφή της φωτογραφίας από των φωτογράφο Κώστα Τσιρώνη από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα λέει όλα: «Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021».

Οι φλόγες μπήκαν το απόγευμα της Κυριακής στις Γούβες και στο Πευκί καίγοντας σπίτια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταφερθούν προς την παραλία, από όπου αποχώρησαν με φέρι μποτ.

Όσοι έμειναν πίσω για να δώσουν «μάχη» με τις πύρινες «γλώσσες» που έγλειφαν τις περιουσίες τους, αλλά και οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν διανυκτέρευσαν στο καράβι που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πλεύσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.