Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην περιοχή των Βιλίων, με το μεγάλο μέτωπο να κατευθύνεται προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων, ενώ ήδη υπάρχουν σημαντικές καταστροφές εκτός των οικισμών.

Η πυρκαγιά -εκτός των άλλων- έχει καταστρέψει ή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές και σε σπίτια, στο τόξο Οινόη, Καραούλι, Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, ΤΙΤΑΝ, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη τη νύχτα και το πρωί για να μην μπουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Ωστόσο, η φωτιά έκαψε σπίτια και αποθήκες, που ήταν σε απόσταση από τους οικισμούς και μέσα στο δάσος. Ακόμη δεν έχει γίνει καταγραφή, κάτι που θα συμβεί αφού ελεγχθεί η φωτιά.

Από το μεσημέρι φαίνεται πως η πυρκαγιά δεν είναι επικίνδυνη προς την πλευρά των οικισμών, ωστόσο ένα μεγάλο μέτωπο κατακαίει στο όρος Πατέρα και κατευθυνόταν προς το Πεδίο Βολής στο Κανδήλι Μεγάρων, όπου έφτασε σε απόσταση περίπου 5-6 χιλιομέτρων. Στην εν λόγω περιοχή ξεκινά μια βραχώδης έκταση χωρίς βλάστηση, με στελέχη της Πυροσβεστικής να εκτιμούν ότι η φωτιά θα σταματήσει εκεί.

Σύμφωνα με την την Πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή ο αέρας έχει αλλάξει κατεύθυνση, όντας νοτιοανατολικός, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά τις περιοχές που απειλεί.

Αυτό που απασχολεί τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι τις απογευματινές ώρες προβλέπεται από την ΕΜΥ ασθενής βροχή, που όμως θα συνοδεύεται από ανέμους, οι οποίοι θα φουντώσουν τις ήδη ενεργές εστίες στην περιοχή.

Στην πυρκαγιά παραμένουν και επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις, δηλαδή 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 13 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, έχοντας ενισχυθεί μερικώς οι δυνάμεις σε σχέση με λίγη ώρα νωρίτερα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.