Φωτιά στα Βίλια: Νέα αναζωπύρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στα Βίλια, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε σπίτια εκτός οικισμού.

Νωρίτερα, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον οικισμό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση, με τη φωτιά να γίνεται ανεξέλεγκτη και να απειλεί ξανά τον οικισμό. Τα πρώτα σπίτια εκτός οικισμού, πάντως, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο είναι πλέον τεράστιο και σε συνδυασμό με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει εδώ και τρεις ημέρες.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν πυροσβεστικά ελικόπτερα και με στοχευμένες ρίψεις προσπαθούν να αποτρέψουν τις φλόγες από το να φτάσουν στα σπίτια του οικισμού

Ο καπνός έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή
Νωρίτερα, η επιχείρηση ανάσχεσης με όλα τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις κατάφερε να ανακόψει την πορεία της προς τον οικισμό.

Στη σκληρή μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς συμμετέχουν με οχήματα, σκαπτικά εργαλεία και αλυσοπρίονα και οι κάτοικοι των Βιλίων.

Αυτή την ώρα η πορεία της φωτιάς προς το χωριό έχει ανακοπεί, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια ελέγχου του νότιου τμήματος της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα, με ενέργειες διάνοιξης ζωνών, ειδικά για αποφυγή επέκτασης προς Καντήλι και Μελετάκι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για την πολιτική προστασία, Βασίλης Κόκκαλης, υπάρχει ήδη εισήγηση για προληπτική εκκένωση των Βιλίων.

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.