Φωτιά στα Βίλια: Άλλαξε κατεύθυνση ο άνεμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στα Βίλια Αττικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη, ώστε να καταφέρουν να οριοθετήσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο που καίει από το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8). Το θετικό νέο έρχεται από τον αέρα, που πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνση και βοηθά στο έργο της πυρόσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία, το γεγονός ότι ο αέρας πλέον πνέει από άλλη κατεύθυνση, επιτρέπει στις εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν σε μεγαλύτερη έκταση της πυρκαγιάς, καθώς πλέον ο καπνός δεν αποτελεί το ίδιο σοβαρό εμπόδιο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Οι προσπάθειες νωρίτερα είχαν επικεντρωθεί σε Παλαιοχώρι, Αγιο Γεώργιο και στο όρος Πατέρας, όπου η πυρκαγιά έχει ανεβεί σε δύσβατο σημείο. Ζητούμενο αποτελεί οι ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή να προλάβουν οποιαδήποτε μεγάλη αναζωπύρωση, αλλά και να έχουν περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το μέτωπο, μέχρι και τη στιγμή που θα δύσει ο ήλιος και δεν θα μπορούν να συμβάλουν τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο επιχειρούν 330 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων οκτώ ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχήματα, μαζί με το ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 14 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του Beriev-200, αλλά και των δύο Ilyushin, χωρητικότητας 40 τόνων+.

Ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, καθώς και υδροφόρες της περιφέρειας Αττικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι, το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Π.Σ., αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται στο πεδίο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.