ΕΣΗΕΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην Αριστοτελία Πελώνη για έλλειψη ενημέρωσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία ακόμα επιστολή διαμαρτυρίας για πλημμελή ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα μέτωπα των πυρκαγιών απέστειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Αυτή τη φορά προς την Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία είναι και μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ στην επιστολή τονίζεται ότι δεν έχουν λάβει απάντηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την επίθεση σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για την επιλογή της κυβέρνησης να παράσχει πλημμελή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών που μαίνονται επί μέρες σ’ όλη την Ελλάδα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι πολίτες δικαιούνται απαντήσεις. Ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και η ενημέρωση είναι ο πυλώνας της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα για ενημέρωση.

Εσείς, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος και μέλος της Ένωσης Συντακτών γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ενημέρωση των δημοσιογράφων αποτελεί βασική παράμετρος του Κώδικα Δεοντολογίας. Όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας».

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία στην περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς και για την έρευνα και απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που παρακολουθούσαν άπραγοι τα γεγονότα».

 

 

 

 

 

 

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.