Το επόμενο Φεστιβάλ του Sundance θα είναι ανοιχτό μόνο σε εμβολιασμένους σινεφίλ και καλλιτέχνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To επόμενο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα θα είναι ανοιχτό μόνο σε εμβολιασμένους. Αυτό έγινε γνωστό για το διάσημο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1985 υπό την εποπτεία και αιγίδα του Ινστιτούτου του Σάντανς κάθε Ιανουάριο. Φέτος το μεγαλύτερο μέρος του αναγκαστικά έγινε ψηφιακά λόγω των συνθηκών της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων ενώ το 2020 το Σάντανς είχε σταθεί πιο τυχερό και είχε προλάβει να γίνει κανονικά με πολλούς ηθοποιούς και κινηματογραφικούς παράγοντες να είναι παρόντες στα χιονισμένα βουνά της Γιούτα.

Όπως έγραψε το σάιτ flix.gr, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ήδη απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσους παρίστανται σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και ακολουθεί και το Φεστιβάλ του Sundance, το οποίο παρ΄ότι βρίσκεται ακόμη αρκετούς μήνες μακριά από την επόμενη διοργάνωσή του, προέβη σε ανακοίνωση πως θα ακολουθήσει την ίδια λογική.

Μετά λοιπόν από τη διοργάνωση τον περασμένο Ιανουάριο που έγινε online (εκτός από κάποιες προβολές – πρεμιέρες σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και κυρίως σε drive in), το Φεστιβάλ που ίδρυσε ο αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ, με έδρα το Παρκ Σίτι και το Σάντανς της Γιούτα, και με το οποίο αφήνει μία πραγματικά πολύτιμη παρακαταθήκη στον χώρο του κινηματογράφου παγκοσμίως, ανυπομονεί να επιστρέψει στις αίθουσες και όπως φανερώνει και η απόφαση που ελήφθη, δεν δείχνει διατεθειμένο να το διακινδυνεύσει.

Έτσι το Sundance Film Festival (η ονομασία είναι παρμένη από το μεγάλο κινηματογραφικό χιτ του Ρέντφορντ, «Butch Cassidy and the Sundance Kid – Οι Δύο Ληστές» του Τζορτζ Ρόι Χιλ) ανακοίνωσε πρόσφατα πως οι προβολές και οι δράσεις του το 2022, θα είναι ανοιχτές μόνο σε εμβολιασμένους θεατές κι επισκέπτες συμπεριλαμβανομένων και των σκηνοθετών και συντελεστών των ταινιών που θα προβάλλει στο πρόγραμμα του.

Κι αυτό ακούγεται σαν ένα Φεστιβάλ όπου -σε αντίθεση με τις Κάννες πρόσφατα- κάποιος μπορεί να νιώθει ασφαλής να επισκεφθεί, αναφέρει το flix.gr

O Robert Redford με τον Paul Newman που ...

O Robert Redford με τον Paul Newman που μετά τους «Δύο Ληστές», ξανασυνεργάστηκαν στο Οσκαρικό «Κεντρί», το οποίο επαναπροβάλλεται στις αίθουσες της Αθήνας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.