Εμβολιασμός παιδιών – Θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση αν γινόταν υποχρεωτικός, λέει ο Βασιλακόπουλος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού παιδιών για τον κοροναϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αποκλείοντας το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός, καθώς κάτι τέτοιο όπως χαρακτηριστικά σημειώνει θα προκαλούσε «λαϊκή επανάσταση».

Σε ότι αφορά την τρίτη δόση εμβολίου εξηγεί για ποιες ομάδες θα ήταν ωφέλιμη και επισημαίνει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην μείωση των θανάτων.

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναλύει δε τι ακριβώς συμβαίνει στο Ισραήλ που ενώ πρωταγωνιστούσε στους ρυθμούς εμβολιασμού υποφέρει από νέο κύμα πανδημίας, γεγονός που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα αρκετοί αντιεμβολιαστές.

«Θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση»

Eρωτηθείς αν θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, γιατί θα ξεκινούσε λαϊκή επανάσταση».

Ωστόσο, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι το 7% των παιδιών έχουν ήδη εμβολιαστεί, παρόλο που η πλατφόρμα άνοιξε πρόσφατα.

«Δεν πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας για να προστατεύσουμε τον ξεροκέφαλο αρνητή παππού, αλλά για να μηδενίσουμε την πιθανότητα να πάθει κάτι. Τρία Ελληνόπουλα έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό κι ένα τώρα είναι διασωληνωμένο. Και να κολλήσουν τα παιδιά, όντως θα το περάσουν πάρα πολύ ήπια.»

» Όμως υπάρχουν και παιδιά που θα ταλαιπωρηθούν και παιδιά που θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες. Δε θα μπορούν να έχουν καλή συγκέντρωση, καλή μαθητική απόδοση, δε θα μπορούν να κάνουν το άθλημα που θέλουν γιατί θα αισθάνονται κόπωση» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, πάνω από 7,5 εκατ. παιδιά έχουν εμβολιαστεί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.