Διαρκείς αναζωπυρώσεις σε Ηλεία και Γορτυνία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν κάτοικοι, εθελοντές και δυνάμεις της πυροσβεστικής (με επίγεια και εναέρια μέσα) για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που προκύπτουν διαρκώς στα μέτωπα σε Ηλεία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, η κατάσταση, σε γενικές γραμμές, είναι σε ύφεση, ωστόσο οι διαρκείς αναζωπυρώσεις προκαλούν προβληματισμό, όσο πέφτει το φως της ημέρας.

Από το απόγευμα, ξεκίνησαν αναζωπυρώσεις σε Λάλα, Λάσδικα, Βασιλάκι (κοντά στα διοικητικά όρια με την Αρκαδία_ και Μηλιές Ηλείας, εκεί όπου ήχησαν και οι καμπάνες της εκκλησίας, προσκαλώντας τους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν και σε Ράχες και Νεοχώρι Γορτυνίας, ενώ οι φλόγες έφτασαν στον ποταμό Ερύμανθο, στην πλαγιά από την πλευρά της Αρκαδίας, δίπλα από το διυλιστήριο που υδροδοτεί τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο μέτωπο επιχειρούν αεροπλάνα Canadair από την Ισπανία, την Κροατία, και ένα ελικόπτερο Erickson, προσπαθώντας από αέρος να περιορίσουν τις φλόγες.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.