Χρυσοχοϊδης για φωτιά στη Ζήρια: «Άμεση η κινητοποίηση και η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε δηλώσεις για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αιγιαλεία. Ερευνάται το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

«Υπήρχε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για αυτό και περιορίστηκε γρήγορα μια μεγάλη πυρκαγια» είπε ο υπουργός ενώ σημείωσε με ικανοποίηση ότι «καταφέραμε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός το βράδυ».

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω» .

Στην περιοχή συνεχίζουν και επιχειρούν 294 πυροσβέστες ενώ ενισχύονται συνεχώς τα πτητικά μέσα, όπου επιχειρούν πλέον 7 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα.

«Το λιμενικό με λέμβους και σκάφη ήταν εκεί. Απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από τη θάλασσα. Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό. Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν. Με ειδική πτήση της γενικής γραμματείας 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και επιχειρούν στο χώρο της πυρκαγιάς», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και υπήρξαν δυο μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν.

Στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από χθες στον τόπο της πυρκαγιάς. Πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.