Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάγκης…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, περιγράφοντας τη δική της εμπειρία σχετικά με τις εκκενώσεις οικισμών λόγω των μεγάλων πυρκαγιών, επισημαίνοντας πωςχρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάγκης:
Τελικά εκκενώθηκε και το χωριό που μέναμε στη Φωκίδα. Φύγαμε όλοι σαν τους τρελούς. Ο δήμαρχος της περιοχής από χθες ζητάει εναέρια μέσα. Τίποτα. Το μέτωπο της φωτιάς μεγάλο. Φορτώσαμε στο αυτοκίνητο όσο κόσμο μπορούσαμε και κατευθυνομαστε προς Πάτρα. Περάσαμε φωτιές αλλά τώρα ξεφύγαμε από την κύρια φωτιά. Ελπίζω στο καλύτερο.
Είναι εθνική ανάγκη πια να μάθουμε τι σχέδιο υπάρχει και πόσα μέσα υπάρχουν. Δεν μπορεί να καίγεται και η Αττική και η Εύβοια και η Ηλεία και η Μεσσηνία και η Λακωνία και η Φωκίδα και και και.
Η αγωνία του κόσμου τεράστια. Σκεφτείτε κατοίκους, επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτροφους, όλον αυτόν τον κόσμο σε απόγνωση. Εμείς πήραμε τουρίστες με παιδιά. Άλλοι πήγαν προς Γαλαξίδι και Ιτέα. Τι να πω!! Ακόμα ένας όμορφος τόπος και οι άνθρωποι του σε απόγνωση. Δεν αρκεί να μιλάμε για ήρωες . Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάγκης.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.