Αναστάτωση από την επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν γονείς στην Πτολεμαΐδα, η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη μετά από το περιστατικό, το οποίο έγινε πριν από λίγες μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το GRTimes, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας ένας ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε βάρος ΑμεΑ μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πτολεμαΐδος, κατά την διάρκεια της τέλεσης μνημόσυνου.

Το αποτέλεσμα ήταν το παιδί να εγκαταλείψει τρέχοντας την εκκλησία ξεσπώντας σε κλάματα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας Στυλιανός Αντωναρίδης ανέφερε ότι «ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά στο παιδί, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αφορμή μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Τέτοια φαινόμενα είναι προφανώς μεμονωμένα και δεν αρμόζουν στις διδαχές της πίστης μας. Απαράδεκτο περιστατικό, δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές από εκπροσώπους της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε επίσης ότι «το λιγότερο που θα πρέπει να κάνει ο ιερωμένος είναι να ζητήσει συγνώμη, για την επιεικώς απρεπή συμπεριφορά του, από το ίδιο το παιδί όσο και από την οικογένειά του».

Η οικογένεια του παιδιού συγκρατήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην τελετή για να μην απαντήσει στη συμπεριφορά του Ιερέα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας, ενώ αναμένει να ζητήσει συγνώμη από το παιδί τους αλλά και τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης για να δει αν θα κινηθεί διαφορετικά σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη θέση από την Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Πάντως ο ιερέας αρνήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό στο GRTimes, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω ιερέας έχει απρεπή συμπεριφορά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.