«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στη Βραζιλία: Πάνω από 1.400 θάνατοι σε 24 ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.424 ασθενείς με την COVID-19 –ισάριθμοι με την προηγουμένη– και επιβεβαιώθηκαν 54.517 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 545.604 νεκρούς επί συνόλου 19.473.954 μολύνσεων.

Η Βραζιλία των 212 εκατ. κατοίκων καταγράφει επισήμως τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ (609.231 θάνατοι) και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Ως προχθές είχαν λάβει μια δόση των εμβολίων τους για την COVID-19 πάνω από 124 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων 34,3 εκατ. και τη δεύτερη.

Στο μεταξύ η πλατφόρμα βίντεο YouTube ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε βίντεο που είχαν μεταφορτωθεί στο κανάλι του προέδρου της Βραζιλίας, του Ζαΐχ Μπολσονάρου, διότι παραπληροφορούσαν σχετικά με την πανδημία.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, η διεύθυνση του ιστότοπου τόνισε πως πήρε αυτή την απόφαση «κατόπιν προσεκτικής εξέτασης» του περιεχομένου των βίντεο και χωρίς να επηρεαστεί από το αξίωμα ή την πολιτική ιδεολογία του αρχηγού του βραζιλιάνικου κράτους.

Ο ακροδεξιός πρώην λοχαγός των αλεξιπτωτιστών επικρίνεται για το ότι πρόβαλε λυσσαλέα αντίσταση στα lockdowns και τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, αμφισβήτησε την αξία της χρήσης μάσκας, έσπειρε αμφιβολίες για τα εμβόλια, ενώ διαφήμισε φάρμακα που αποδείχθηκε πως δεν είχαν καμιά αξία στην αντιμετώπιση της COVID-19.

«Οι κανονισμοί χρήσης μας δεν επιτρέπουν περιεχόμενο που διατείνεται ότι η υδροξυχλωροκίνη ή/και η ιβερμεκτίνη είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία ή στην πρόληψη της COVID-19, που διατείνεται ότι υπάρχει θεραπεία για τη νόσο ή ότι η μάσκα δεν αποτρέπει τη διασπορά» του SARS-CoV-2, εξήγησε το YouTube.

Το γραφείο του βραζιλιάνου προέδρου δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει την εξέλιξη.

Το 2020, άλλοι δύο ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους χρησιμοποιεί συστηματικά ο βραζιλιάνος πρόεδρος, το Twitter και το Facebook, κατέβασαν βίντεο που είχαν μεταφορτωθεί στους λογαριασμούς του Ζαΐχ Μπολσονάρου διότι παραβίαζαν τους όρους χρήσης τους ως προς τη διασπορά παραπληροφόρησης για την πανδημία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.