Επίσπευση των εμβολιασμών ζητά ο Πούτιν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την επίσπευση του ρυθμού εμβολιασμών ζήτησε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αυξηθούν οι ρυθμοί εμβολιασμού στη χώρα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πείθουμε τον κόσμο για την αναγκαιότητα να κάνει το εμβόλιο, για το ότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να βάλουμε φρένο στην πανδημία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «ο εμβολιασμός δεν πρέπει να επιβάλλεται», αλλά πρέπει «αναλυτικά και εξειδικευμένα να απαντάμε τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες» για τον εμβολιασμό.

Ο Πούτιν τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι η Ρωσία αντιμετωπίζει μια ακόμη δοκιμασία στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι όλα τόσο απλά όσο φαίνονται» και είναι «κατανοητό ότι ο κόσμος έχει κουραστεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται και άλλα ζητήματα, όπως η ασυνήθιστη ζέστη και οι πυρκαγιές που μαίνονται σε δασώδεις περιοχές, λέγοντας ότι με τις δυσμενείς αυτές καιρικές συνθήκες βρέθηκαν αντιμέτωπες σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας.

«Σε μερικές περιοχές κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα με το που ξεκίνησαν οι πυρκαγιές και να θέσουν υπό έλεγχο τις εστίες. Αλλά αυτό δεν επιτεύχθηκε παντού, τουλάχιστον όπως θα θέλαμε, και λόγω των δυσκολιών που σχετίζονται με τις δασώδεις περιοχές, με τη δύσκολη προσβασιμότητα αυτών των περιοχών και με το ότι είναι απομακρυσμένες» είπε ο Πούτιν, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή καίγονται δάση στη Γιακουτία, την Καρελία και την περιοχή του Τσελιάμπινσκ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.