Βίντεο: Σκηνή θρίλερ σε λούνα παρκ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα βίντεο που έγιναν viral κατέγραψαν θεατές του φεστιβάλ στο Μίσιγκαν, την στιγμή που ένα παιχνίδι στο λούνα παρκ με επιβαίνοντα άτομα βγήκε εκτός ελέγχου.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Εθνικό Φεστιβάλ Κερασιού της Τράβερς Σίτι, σε ένα από τα παιχνίδια που προορίζονται για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Το εν λόγω παιχνίδι που ονομάζεται «μαγικό χαλί» διαθέτει μια σειρά από καθίσματα προσαρτημένα σε μια μεγάλη, αιωρούμενη πλατφόρμα, η οποία στηρίζεται σε μια βάση στο έδαφος. Κάποια στιγμή στη μέση της διαδρομής, η κινούμενη πλατφόρμα άρχισε να αποκλίνει από την πορεία της και η βάση να αποσταθεροποιείται.

Η Arnold Amusements, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα παιχνίδια, λέει στον ιστότοπό της ότι το «μαγικό χαλί» μεταφέρει τους επιβαίνοντες 50 μέτρα ψηλά στον αέρα.

Αρκετά άτομα στα βίντεο ακούγονται να ουρλιάζουν καθώς οι αναρτήσεις που κρατούν την πλατφόρμα του παιχνιδιού στο έδαφος φαίνονται ξαφνικά να χαλαρώνουν. Ολόκληρη η πλατφόρμα αρχίζει να γέρνει μπρος-πίσω καθώς οι επιβάτες συνεχίζουν να ταλαντεύονται και κάποιος που καθόταν στην πλατφόρμα πηδά.

Τότε οι θεατές σπεύδουν να βοηθήσουν. Τουλάχιστον δέκα άτομα φαίνεται να τρέχουν προς το παιχνίδι και να κρατούν την πλατφόρμα στο έδαφος για να αποτρέψουν την ανατροπή της προς τα πίσω.

Σύμφωνα με το βίντεο, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να σταματήσει να κουνιέται τελείως η πλατφόρμα με τα επιβαίνοντα άτομα, ώστε να μπορούν να κατεβούν με ασφάλεια. Περισσότεροι από δώδεκα επιβάτες ήταν πάνω στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είπαν στο CBS News ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Επίσης ανέφεραν ότι το παιχνίδι έχει αφαιρεθεί και έχει παραδοθεί στον κατασκευαστή του για επιθεώρηση.

«Επιθεωρήσεις των παιχνιδιών πραγματοποιούνται καθημερινά και οι γραπτές αναφορές συμπληρώνονται και ολοκληρώνονται κάθε πρωί πριν από την έναρξη της λειτουργίας», λέει ο εκτελεστικός διευθυντής του φεστιβάλ, Κατ Πάι. «Είμαι ευγνώμων για τη γρήγορη ανταπόκριση του προσωπικού και των μελών της κοινότητας και είμαι πολύ ευγνώμων που δεν υπήρξαν τραυματισμοί.»

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με το Arnold Amusements για περαιτέρω σχόλια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.