Βίντεο: Ο ψηλότερος πύργος από άμμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σίγουρα δεν χρησιμοποιήθηκαν κουβαδάκια και φτυάρια με τα οποία παίζουν παιδιά για να δημιουργηθεί ένας πύργος από άμμο με ύψος 21,16 μέτρα στη βορειοδυτική Δανία, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Ο δημιουργός του, ο πολύπλευρος Ολλανδός καλλιτέχνης Βίλφρεντ Στίτζγκερ, είχε τη βοήθεια 30 από τους καλύτερους γλύπτες στην άμμο στον κόσμο.

Όπως σχολίασε, θέλησε με το έργο του να αναπαραστήσει τη δύναμη του κορονοϊού στον κόσμο από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Η κορυφή του κάστρου έχει επάνω της την αναπαράσταση του κορονοϊού που λιώνει όσους ανθρώπους προσπαθούν να τον αγγίξουν.

Ο κορονοϊός «κυβερνάει τον κόσμο μας, μάς λέει τι να κάνουμε και μας εμποδίζει από το να είμαστε με την οικογένειά μας και τους φίλους μας» λέει ο δημιουργός όταν παρουσίασε τη δουλειά του.

Το γλυπτό, για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 5 χιλ. τόνοι άμμου, χτίστηκε σε σχήμα πυραμίδας, ώστε να μην καταρρεύσει από το βάρος του, μια μέθοδο που χρησιμοποιούν κατά κόρον από ειδικούς που φτιάχνουν τέτοιες εύθραυστες κατασκευές.

Για να επιτευχθεί ακόμη περισσότερη στήριξη, η άμμος περιέχει 10% πηλό και ένα στρώμα κόλλας τοποθετήθηκε αφού ο πύργος ολοκληρώθηκε, προκειμένου να αντισταθεί στον χειμώνα και τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.