Θεοδωρίδου: Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο σημαντικό αριθμό των διστακτικών για εμβολιασμό περιλαμβάνονται αρκετοί, και η βοήθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική για την άρση των δισταγμών, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής, είπε. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων, τόνισε η καθηγήτρια.

Η κυρία Θεοδωρίδου ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στον ρόλο της Εκκλησίας ώστε να πειστούν οι συμπολίτες μας που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κανένα εμβόλιο δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, είπε στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των πολιτών. «Δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για τη χρήση των παραπάνω εμβολίων, τα οποία, αντίθετα, σώζουν ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά.
Οπως τόνισε στη συνέχεια, ένας άλλος προβληματισμός είναι ότι τα εμβόλια είναι πειραματικά. Η Μ. Θεοδωρίδου επισήμανε ότι πριν αδειοδοτηθούν έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες εθελοντές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμοί. Ο όρος «πειραματικό εμβόλιο» δεν ισχύει, υπογράμμισε.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών υπογράμμισε, εκ νέου, ότι κανένα από τα εμβόλια δεν παρεμβαίνει στη διαδικασία τεκνοποίησης. Πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός κατά τη διάρκεια της προσπάθειας τεκνοποίησης και σε κανένα στάδιο της κύησης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.