ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας να πείσει πρώτα τον κ. Πολάκη να εμβολιαστεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Νέα Δημοκρατία εναντίον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την τοποθέτηση που έκανε για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «O κ. Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αναπληρωτή υπουργό υγείας της κυβέρνησής του κ. Πολάκη».

Σημειώνεται πως προηγήθηκε άγρια κόντρα κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή την Τρίτη, ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη βάση εισαγωγής στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Πιο αναλυτικά, Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της παιδείας μετά την ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας τη Νίκη Κεραμέως «Ηρώδη» που έρχεται να σφαγιάσει τα όνειρα χιλιάδων παιδιών.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στη Νίκη Κεραμέως προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας που ήταν παρούσα στην αίθουσα της ολομέλειας, πυροδοτώντας ένταση, κόντρες και αντεγκλήσεις κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ.

«Ντιλάρετε με τους ιδιοκτήτες των κολεγίων, είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τα κυβερνητικά έδρανα», είπε απευθυνόμενος στη Νίκη Κεραμέως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτήρισε «εκ προμελέτης έγκλημα» τον αποκλεισμό -όπως είπε- 30.000 μαθητών από τα ΑΕΙ. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε μάλιστα, την υπουργό Παιδείας «να πάρει πίσω το έκτρωμα» και να μην εφαρμόσει για φέτος την ελάχιστη βάση εισαγωγής. «Κάνετε τη μεγαλύτερη μείωση εισακτέων από το 1837» είπε.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμη, και στην περίπτωση του μαθητή που με επιστολή του έκανε γνωστό πως δεν κατάφερε να περάσει στην Αρχιτεκτονική, λέγοντας ότι στην ίδια θέση βρίσκονται χιλιάδες άλλα παιδιά.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως που υποστήριξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση επέτρεψε να εισάγονται στα πανεπιστήμια μαθητές με βαθμολογία πχ 1 στα 20, ενώ αναφερόμενη στην περίπτωση του μαθητή είπε ότι στο σχέδιο που είναι απαραίτητο για την εισαγωγή στη σχολή που επιθυμούσε, συγκέντρωσε χαμηλή βαθμολογία, μόλις 13,6 στα 20.

Σε ό,τι αφορά στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, ανέφερε πως τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθόρισαν τα κριτήρια εισαγωγής και ανέφερε πως μόλις 9.000 μαθητές σε σχέση με πέρυσι κι όχι 30.000 που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Αναφέρθηκε ακόμη, σε απόφαση του Νίκου Φίλη ως υπουργού Παιδείας ότι οι απόφοιτοι κολεγίων μπορούσαν να εισαχθούν στο δημόσιο σύστημα και συμπλήρωσε: «Να προσέχετε όταν μιλάτε για ντιλάρισμα, στο σπιτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι όχι μόνον να εισάγονται μαθητές στα πανεπιστήμια αλλα και να αποφοιτούν, καθώς πρόσφατα στοιχεία έδειξαν πως ένα ποσοστό της τάξης του 40% των φοιτητών, δεν παίρνει πτυχίο.

Η τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Παύλος Πολάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος διαμαρτύρονταν έντονα και λίγο έλειψε να εκτροχιαστεί η κατάσταση.

«Εδώ δεν είμαστε καφενείο», είπε προς τον Παύλο Πολάκη που φώναζε «ντροπή» η αντιπρόεδρος Σοφία Σακοράφα και πρόσθεσε: «Αν το ξέρετε, μη μιλάτε, αφήστε υπουργό να τελειώσει… Δεν είναι κατάσταση αυτή και εικόνα Κοινοβουλίου, ό,τι θέλει θα απαντήσει η υπουργός, εσάς δεν σας έχει λογοκρίνει κανείς όταν ανεβαίνετε στο βήμα…».

Για τη χειρότερη υπουργό των τελευταίων 200 ετών έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και κάλεσε την υπουργό να παραιτηθεί.

Της άγριας κόντρας για θέματα παιδείας προηγήθηκε η σφοδρή επίθεση του Αλεξη Τσίπρα στην κυβέρνηση και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση επικοινωνιακή διαχείριση και προχειρότητα στο άνοιγμα του τουρισμού.

«Το υποχρεωτικό του εμβολιασμού είναι απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες και τα κανάλια παίζουν τι αποτελεσματικός που είναι ο Μεσσίας Μητσοτάκης κι όχι τι αποτελεσματικά που είναι τα εμβόλια… Σταματήσετε τη διχαστική συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθείτε να πείσετε αντί να διχάζετε», είπε.

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.