Μια σπουδαία χορεύτρια της εποχής μας…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων), έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση, πολιτισμικού -κι όχι μόνον- χαρακτήρα:Φωτ.: Κατερίνα Ηλιοπούλου και Κατερίνα Σοφοτάσιου, χορεύτριες, χορογράφοι

Katerina Sofotasiou, μια σπουδαία χορεύτρια της εποχής μας, Πατρινιά, που εδώ και χρόνια εχω ξεχωρίσει. Ξεκίνησε ως μαθήτρια στη σχολή της αγαπημένης μας Ακριβή Κορυζή που όλες λατρέψαμε και πολλές αναμνήσεις κρατήσαμε, συνέχισε τις σπουδές της στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, από όπου και αποφοίτησε. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται σε πολλά με το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte της Τατιάνας Λοβέρδου, και χθες την απολαύσαμε σε μια ακόμα παράσταση στο Νότιο Πάρκο Πάτρας, στο «ΣΥΝ + ΚΙΝΩ» – Χορογραφία/Σκηνοθεσία από τις εξαιρετικές- εκπληκτικές : Katerina Iliopoulou και Katerina Sofotasiou – στο πλαίσιο του Patras Art Festival.
Εκτός του ταλέντου της και της τελειότητας των κινήσεων κατόπιν σκληρής δουλειάς και ζωής με χορό αδιαλείπτως, αξίζει ειδικής μνείας από το φιλοζωικό χώρο καθώς από πολύ νωρίς εξαίρεσε τα ζώα από τη διατροφή της και όπου βρίσκεται δείχνει την αγάπη της και το σεβασμό της σε κάθε είδος !
Η ακρίβεια στις κινήσεις της, η δυναμικότητα που εκπέμπει σε κάθε εκτέλεση χορογραφίας, και το ξεσήκωμα της ψυχής που προσφέρει στο θεατή με τις πιρουέτες και τις περιστροφές της, την κρατούν αναμφισβήτητα στο κέντρο του ενδιαφέροντος πολλών.
Η φωτογραφία από backstage. Περιμένω να δω και από την παράσταση επαγγελματικές. τις οποίες και θα αναρτήσω.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.